Nuoriso-osasto

Lavian VPK:hon perustettiin 8.4.1956 poikaosasto, joka nykyisin toimii nuoriso-osastona. Tytöt tulivat osaston toimintaan mukaan vuonna 1980, jolloin osaston nimi muuttui nuoriso-osastoksi.

Palokunnan nuoriso-osastoon voi liittyä sinä vuonna kun täyttää 10-vuotta. Nuoriso-osaston harjoituksissa käy sekä tyttöjä, että poikia. Tällä hetkellä osaston vahvuus on 36 nuorta, joista aktiiveja parikymmentä ( 2016, päivitetty lehtijutusta ). Viikoittaisissa harjoituksissa käydään läpi palo- ja pelastusalan perustietoja ja taitoja, turvallisuuskasvatusta, liikuntaa, pelejä, yms. Tällaisia ovat mm. kalustontuntemus, alkusammutus, ensiapu ja  hätäilmoituksen teko. Nuoriso-osastolaisia osallistuu kesäisin valtakunnallisille ja lääninliiton leireille sekä alueen palokuntakilpailuihin.

Palokuntanuorisotoiminta tarjoaa mielenkiintoisen harrastuksen. Nuoriso-osaston toiminnan tavoitteena on kasvattaa nuorista vastuuntuntoisia ja turvallisuustietoisia kansalaisia, jotka ymmärtävät yhteispelin merkityksen. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on myös toiminnan jatkuvuuden turvaaminen nuoriso-osastolaisten siirtyessä hälytysosastoon.

 Viikkoharjoitusten lisäksi nuoret kouluttautuvat nuorten peruskursseilla. Kurssit järjestetään kesäisin olevilla leireillä.

 Hälytysosaston harjoituksiin on mahdollista osallistua jo 16 vuoden iässä, mutta hälytystehtäviin osallistumiseen vaaditaan 18 vuoden ikä ja sammutustyönkurssin läpikäyminen. Nuorisotoiminnan kautta on helppo ajautua myös pelastajan ammattiin.

 Nuoriso-osasto kokoontuu viikkoharjoituksiin perjantaisin klo: 17.00 - 18.00. Tervetuloa!

Nuoriso-osasto harjoitussuunnitelma syksy 2015 excel

Lavian VPK Nuoriso-osasto 60v. 8.4.2016
Lavian VPK Nuoriso-osaston 60 -vuotisjuhlia pidettiin 8.4.2016. Aluksi oli nuoriso-osaston ruiskutusnäytös, jonka jälkeen siirryttiin paloasemalle, jossa tervehdyssanat lausui nuoriso-osaston johtaja Peninna Laurèn, juhlapuheen piti Aluepalopäällikkö Risto Rajala. Poikaosastolaisen puheen piti veteraanipalokuntalainen Heikki Jokinen muistellen vanhoja aikojen nuorisotoimintaa, nykyisen nuoriso-osaston puolesta piti puheen Milja Ahoranta. Ohjelmassa oli myös eri ikäryhmien näytöksiä, nuorten palkitsemisia ja juotiin kakkukahvit juhlallisen tilauisuuden päätteeksi. Yleisöä kyyditettiin paloautolla pikin Lavian raittia tilaisuuden lopuksi.

Katso kuvat, klikkaa galleria auki kuvasta.